loading.gif
mobile-banner-bg

Sayın Cumhurbaşkanımızın Katılımlarıyla 4.Olağan İlçe Kongremizi Gerçekleştirdik

...
14 Nisan 2018 - Cumartesi

.

Cumhurbaşkanımız  ve AK Parti Genel Başkanımız sn  Recep Tayyip Erdoğan, partimizin  4. Olağan ilçe Kongresi'ne katılarak konuşma yaptı.

 4. Olağan İlçe Kongremizdeki konuşmasında, 16 Nisan halk oylamasında yüzde 54 oy oranıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine "evet" diyen Başakşehirlilere şükranlarını sundu..

AK Parti'nin kuruluşundan itibaren kendilerini yalnız bırakmayan Başakşehir'in 16 Nisan'da da kendisine yakışanı yaptığını dile getirerek, "16 Nisan'da Başakşehir bir kez daha iradesine, geleceğine sahip çıkmıştır. Bizim sizlerden beklentimiz çok daha büyük." dedi..

Cumhurbaşkanımız 2019 hazırlıklarına şimdiden başlanması gerektiğini vurgulayarak. İstanbul'daki birçok ilçe gibi Başakşehir'in de AK Parti'nin hizmet anlayışının en yakın şahidi olduğunu kaydetti

Eğitimde Başakşehir; 82'si devlet okulu, 142'si özel okul olmak üzere toplam 224 okulla adeta İstanbul'un eğitim öğretim üssü olmuştur. 60 bin metrekarelik kapalı alanıyla en büyük imam hatip lisesi burada, Başakşehir'de bulunuyor. Sosyal bilimlerde marka bir kurum haline dönüşen İbn Haldun Üniversitemiz, Kayaşehir'deki Güney Kampüsü'nde eğitim öğretime başladı ve Başakşehir'e İstanbul'un en büyük yaşam alanlarından biri olan Kayaşehir Meydanı'nı kazandırıyoruz ve bunun yanında 400 bin metrekarelik bu meydanda belediye hizmet binamızı da Türkiye'nin en güzel botanik parkını da inşa ediyoruz. Ayrıca inşası devam eden 9 viyadük, 4 üst geçit köprüsü ve 9 alt geçit köprüleriyle ilçemizdeki trafik sorununu ortadan kaldırıyoruz. Arnavutköy, Sultangazi yolu bağlantısı tamamlandı. Onurkent, Oyakkent bağlantı yolu ulaşıma açıldı. Tüm viyadükler tamamlandığında TEM yoluna Trakya Otoyolu, 3. Havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü yollarına bağlantılar artık çok daha kolaylaşıyor. Mevcut 3 metro hattına ilaveten 4. metro hattımızın çalışmalarına da başlıyoruz. Başakşehir Sular Vadisi ve Gölet Projesi yanında 105 parkıyla İstanbul'un en yeşil ilçelerinden hamdolsun biridir. İlçemizdeki kişi başına düşen yeşil alan miktarı İstanbul ortalamasının neredeyse 3 katıdır. Kayabaşı'nda TOKİ tarafından 1,5 milyon metrekarelik devasa bir park daha şu anda inşa ediliyor."

İlçedeki spor yatırımlarına da değinen, Cumhurbaşkanımız "Olimpiyat Stadı çevresindeki yaklaşık 3 milyon metrekare alanda gerçekleştirilecek proje ile futboldan güreşe, okçuluk ve at binmeye kadar her sporun yapılabileceği dünya çapında bir olimpiyat ve spor adası oluşturacağız." dedi.

4.olağan kongremize katılımlarıyla başta sn cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a partimizin  sayın genel başkan yardımcılarına bakanlarımıza milletvekillerimize İstanbul il başkanımız İstanbul büyükşehir belediye başkanımız ilçe belediye başanımız ilçemizin sivil toplum örgütleri delegelerimiz ve başakşehirden kongremize katılan tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz