loading.gif
mobile-banner-bg

Milletvekili Lokman Ayva İlçe Başkanlığımızı Ziyaret etti

...
21 Şubat 2009 - Cumartesi

Adalet ve Kalkınma Partisi Başakşehir ilçe Başkanlığı Özürlüler Komisyonunun düzenlediği toplantıya Ak Parti, İstanbul 3. Bölge 22.dönem Milletvekili Lokman Ayva’da katıldı..

Adalet ve Kalkınma Partisi Başakşehir ilçe Başkanlığı Özürlüler Komisyonunun düzenlediği toplantıya  Ak Parti, İstanbul 3. Bölge 22.dönem Milletvekili Lokman Ayva’da katıldı..Başakşehir’li engellilerle bir araya gelen Lokman Ayva ‘’aynı dili paylaşanlar değil ama aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır.Ben şu anda burada sizinle olduğum için çok mutluyum.Çünkü aynı duyguları paylaşıyoruz.’’ diye konuştu.

 

 

Türkiye’nin ilk görme engelli milletvekili olan Lokman Ayva toplantıda yaptığı konuşmada ‘’ sosyal ve fiziksel sistemler, belirli bir insan tipine göre ayarlanmış. İşte bu bakış açısını değiştirmek için, ya sistem içinde olacaksınız ya da açıyı genişleteceksiniz. Bizler de sistem içinde olamayacağımıza göre açıyı genişletmemiz lâzım” dedi.

 

Türkiye’de engelli vatandaş olmanın zorluklarını anlatan Ak parti Milletvekili Lokman Ayva ‘’Ak Parti iktidara geldiğinden beri her türlü engelli vatandaşımız için çalışmalar yaptı ve yapmaya devam ediyor.Eğer Ak Parti iktidarından 30 yıl önce bu çalışmalar başlamış olsaydı bugün burada sorunlarımızı tartışmak durumunda olmazdık.’’ dedi.

TBMM’de 6 milletvekili ile bir komisyon oluşturduklarına değinen Lokman Ayva ‘’Aslında kanunlarda var olan engelli haklarımızı etkin olarak hayata geçirmeye çalışacağız.Sizlerden ricam bana sorunlarınızı bildirmeniz ve çevrenizde ki engellilerin sorunlarına duyarlı olup,komisyonumuza bildirmenizdir.bu sorunları masaya yatırarak çözüm yollarını hep birlikte bulacağız.’’ dedi.

Konuşmasının sonunda YSK’ya seslenen Lokman Ayva ‘’300 bin engelli oy kullanamıyor.Tek imkanımız vatandaşlık hakkımız olan oy kullanmak.Bunu da  yapamazsak sesimizi nasıl duyuracağımızı bilemiyorum’’ diye konuştu.Konuşması sırasında sürekli olarak kendisi ve görme engeliyle ilgili espriler yapan Lokman Ayva salonda bulunanları kahkahaya boğdu.

 

Başakşehir Ak Parti Özürlüler Komisyon Başkanı Kerim Yavuz ise konuşmasında ‘’Sıkıntısız hayat olmaz.Sıkıntılarımız var diye mücadeleden vazgeçemeyiz.Asıl özür algılamada.Sorun beden de değil,beyinde.Özürlüler için Ak Parti’den başka alternatif yok.Ak Parti  iktidarı ile birlikte özürlüler sosyal haklara kavuşmaya başladı.’’ dedi.