loading.gif
mobile-banner-bg

Başakşehir İlçe Teşkilatı Yerel Basına Adayını Tanıttı

...
05 Şubat 2009 - Perşembe

AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı Belediye Başkan Adayı Av.Mevlüt UYSAL projeleri ile basına tanıttı.

AK Parti Başakşehir İlçe Başkanlığı  Belediye Başkan Aday tanıtım toplantısında konuşan Ak Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ahmet Selim Köroğlu   "Başakşehir’in, çıkarılan belediye kanunu düzenlemesine göre yeni kurulan 40 ilçeden biri" olduğunu söyleyerek; "Başakşehir’in gerek yüzölçümü ve gerekse nüfus büyüklüğüyle de dikkatleri çeken bir ilçeye dönüştüğünü" söyledi.

İlk temel Başbakan Erdoğan’dan

Başakşehir’in, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın ilk temelini attığı konutlardan adını aldığını ve şu anda 205 bin nüfusa, 130 bin seçmene ve 105 km2 de yüzölçümüne sahip olduğunu belirten Köroğlu, konuşmasında şunları söyledi : "İstanbul’un kuzeyinde, büyük projelerin uygulanabileceği çok geniş bir alan mevcuttur. Şu anda da bu nitelikteki büyük projelerden bir çoğunun devam ettiğini görmekteyiz. İnanıyoruz ki bu potansiyel ilçemizi şehrin yeni metropollerinden birine dönüştürecektir. . ."

Uysal : "Başakşehir, İstanbul’un vitrini olacak!"

İstanbul’un yeni ve gözde yaşam alanlarından Başakşehir, yaklaşan yerel seçimler öncesinde de büyük ilgi topluyor. Son derece planlı ve örnek bir şehircilik uygulamasıyla süratle büyüyen ve artık şehrin önemli metropollerinden birine dönüşen bölge, yakın geçmişte kazandığı ilçe kimliğiyle de bürokratik sıkıntılardan kurtulmanın sevincini yaşıyor. Mart 2009 Yerel Seçimleriyle birlikte artık bir ilçe belediyesi statüsüne kavuşacak Başakşehir’de, vizyoner kimliği ve iddialı projeleriyle dikkat çeken Av. Mevlut UYSAL, AKP Başakşehir İlçe Teşkilatının Hasır Restoran’da düzenlediği tanıtım ve bilgilendirme toplantısında hedef ve projelerini anlattı.



Uysal konuşmasında, öncelikle Belediye Başkan Adaylığı için kendine duyulan güveni boşa çıkarmayacağına inandığını belirterek, "Başakşehir’in dokuz mahalle ve bir köyden oluştuğunu, daha önce Ak Parti Küçükçekmece Kurucu İlçe Başkanlığı yaptığı dönemde Başakşehir’e sonradan eklenen altı mahalle ve bir köyü çok iyi tanıdığını" belirtti.

Başakşehir, Avrupa yakasının merkezine aday

Av. Mevlut UYSAL, konuşmasında şunları söyledi: "Başakşehir’in özellikle Altınşehir bölgesi altyapı konusunda en mahrumiyet bölgesi denilebilecek noktadır. 2004 yılında Küçükçekmece ilçesi adına seçim çalışması yönettiğim zamanlardan Altınşehir bölgesinin altyapı planlarının olmadığını biliyorum. Yeni dönemde işimiz biraz daha kolay olacak. Daha önce atılmış adımlarımız var. O bölgenin imar planları çıktı, altyapı çalışması başlamak üzere. Başakşehir İlçesi otoban kenarında uzun bir şerit halinde kurulmuş yan yana üç bölge olduğu için şehir merkezi veya ilçe merkezi nasıl oluşacak, belediye nerede kurulacak diye tartışmalar var. Biz şahsen Başakşehir’i bir ilçe olarak kabul edeceksek, ilçe yapılandırmasını en iyi oluşacak bölgede oluşturmamız gerekiyor ve ağırlıklı olarak bütün planlarımızı buna göre yapıyoruz. Şu anda Bahçeşehir bölgemiz, Başakşehir’e bağlanmaktan dolayı zaman zaman sıkıntılarını dile getiriyor. Fakat önümüzdeki süreç içinde, Bahçeşehir bölgemizde Başakşehir ilçesinde olmaktan memnun olacaktır. Şu anda Başakşehir 105km2 yüzölçümüne sahiptir ve bu alanda yaklaşık 200 bin nüfus yaşamaktadır. Önümüzdeki 10 yılda, Başakşehir bölgesinin yaklaşık 750 bin nüfusa ulaşacağı tahmin ediliyor. Özellikle TOKİ, Kayabaşı’nda 60 bin konut yapmayı planlıyor. Metro hattı Güvercintepe Mahallesine kadar uzatıldı ve Mayıs ayında deneme seferlerine başlayacak. Büyükşehir Belediyemiz Olimpiyat Kent bölgesinde fuar alanı planlıyor. Eski Halkalı çöplüğü denilen bölgeye tematik park projesi ve sağlık bakanlığımızın olimpiyat stadının arkasındaki 1400 dönüm arazi üzerine sağlık merkezi projesi var. Önümüzdeki dönemde, İstanbul’da yeni kurulan ilçeler içerisinde ‘cazibe merkezi’ olmaya en büyük aday bu ilçe olacaktır. İfade edilen söz konusu bu projelerle Başakşehir’in, İstanbul Avrupa yakasının merkezine aday konumuna ulaşacağını da söylemeliyiz. Önümüzdeki seçimler öncesinde partimizin beni aday göstermesinden ötürü sevinçliyiz; gururluyuz. Ancak yükümüzün ne kadar ağır olduğunun da farkındayız. Buna göre çok ciddi hazırlıklar yapmamız gerekiyor. Bu vesileyle de sadece Başakşehir Belediyesi adayı olarak bize değil, basınımıza ve teşkilatımıza da yürütülecek çok kapsamlı çalışmalar konusunda ciddi işler düşüyor. Gerçekten de bir bölgenin ‘cazibe merkezi’ ne dönüştürülmesinin bir ölçüsü de stratejik ve etkin tanıtımdan geçmektedir. Zaman zaman eksiklerimiz hatalarımız olabilir. İstemesek bile yanlış yapacağımız şeyler de olabilir. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Yeni kurulan, yeni gelişen bu bölgemizde, doğruları hep beraber yapacağız diye düşünüyorum. Seçim öncesinde de kampanya dönemlerimizde de diğer partilerle de görüşerek güzel bir yarış, seviyeli bir kampanya dönemi yaşıyoruz. Bizim istediğimiz kazanmak. Şayet kazanamadığımız takdirde ilçemizin daha ileri gitmesi, bir ‘cazibe merkezi’ ne dönüşmesi konusunda da aynı şekilde sizlerin desteklerinizi bekliyoruz."