loading.gif
mobile-banner-bg

Başakşehir Belediye Başkan Adayı

...
16 Ocak 2009 - Cuma

DURMAK YOK HİZMETE DEVAM 29 Mart da yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti Başakşehir Belediye Başkanlığı Adaylığına Mevlüt UYSAL gösterildi.Teşkilatda ve Başakşehir'de büyük bir sevinçle karşılandı. İlçe Merkezinde yapılan coşkulu bir kutlama yapıldı.

   Mevlüt UYSAL

1966 yılında Antalya/Alanya'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Alanya'da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1988 yılında mezun oldu. 1997'den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir'de 1. Etap kurucu Site Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 2001 yılında AK PARTİ Küçükçekmece İlçe Başkanlığı'na getirildi ve bu görevini 2007 yılına kadar başarı ile sürdürdü. Bu görevinden 2007 milletvekili seçimlerinde ayrıldı.

1994 yılından buyana aktif siyasetin içinde yer alan Mevlüt Uysal, birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. Halen serbest avukatlık yapmakta olan Uysal evli ve dört çocuk babasıdır.

Öğrencilik yıllarından itibaren ülke sorunları ile yakından ilgilendi. Üniversitede bir grup arkadaşıyla birlikte hukuk ve aktüalite konusunda kısıtlı imkanlarla çıkarmaya başladıkları dergi, üniversite sınırlarını aşan ilgi ile konusunda gündem oluşturacak bir etkiye ulaştı. Meslek hayatına atıldıktan sonra gerek mesleği ile ilgili gerekse diğer sosyal konularda faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunda görev aldı. Sıcak Yuva Vakfı, Hukuki Araştırmalar Derneği gibi birçok vakıf ve dernekte kuruculuk ve yöneticilik yaptı. Ekip çalışmasına verdiği önemi mesleki hayatında da uyguladı ve 11 avukat arkadaşı ile birlikte kurdukları hukuk bürosunda
ülke gündemini oluşturan birçok davanın savunmasını üslendi.

Üniversite yıllarından itibaren siyasi çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Ak Parti'nin kuruluşundan itibaren siyasi çalışmalarına bu çatı altında devam etti. 2001 yılında getirildiği Küçükçekmece İlçe Başkanlığı görevini başarı ile üç dönem sürdürdü.

Vizyonumuz

Yeni ve modern İstanbul'un vitrini Başakşehir olacaktır. İşte bu vizyonla göreve talip olduk. Hem altyapı hizmetleri tamamlanmış modern siteleri hem de bu hizmetlerin yeni gitmeye başladığı mahalleleri içinde barındıran Başakşehir'de yönetim anlayışı parçayı ve bütünü birlikte görebilmeyi gerektirmektedir. İlçenin geleceğini belirleyecek genel projeleri geliştirirken belediyeciliğin bir yandan da "mahalli yönetim" olduğu ihmal edilmelidir. Her mahallenin kendine has sorunlarını o mahallenin sakinleriyle birlikte tesbit edip, yine onlarla beraber çözeceğiz.

Bütün ilçeyi kucaklayan vizyon projelerimizle, Türkiye'nin en gözde ilçesi olmaya aday Başakşehir'de İstanbul'un yeni vitrinini beraberce kuracağız